Search
Close this search box.

Pääkirjoitus, Länsi-Suomen Herännäislehti 12/2022

”Minä ilmoitan teille suuren ilon!”

Timo Laato, päätoimittaja

Enkelit kehottivat paimenia kedolla iloitsemaan: ”Minä ilmoitan teille suuren ilon!” Iloa tuot­ti se, et­tä Jee­sus, Va­pah­ta­­ja oli syntynyt. Siitä iloitaan yhä kristikunnassa. Hänen syntymänsä kertoo, että me itse olemme kiinni pa­heis­sam­me ja syn­neis­säm­me. Emme pääse niistä eroon omin voimin, vaikka kuinka tähän pyrkisim­me ja tätä yrittäisim­me. Tarvitsemme siksi juuri Vapahtajaa, jo­ka tulee meidän luoksemme ja vapauttaa.

En­kelin ilmoitus Jeesuksen syntymästä kertoo myös, että elämästämme puuttuu tuo suuri ilo. Luulemme ehkä löytävämme sitä suunnattomista rikkauksista tai viihdeteollisuuden huveista. Nauramme muiden kanssa tai pidämme muuten vaan haus­kaa. Saammekin kaikesta tästä lyhytaikaista nautintoa. Mutta kyllä tuo suuri ilo jää silti saavuttamatta. Paha omatunto pilaa kaiken. Se syyttää erityisesti hiljaisina hetkinä. Siksi enkeli julis­ti, että vain Vapahtajan syntyminen tuo mukanaan suuren ilon. Me saamme siinä hetkessä uskoa jumalatto­muu­temme an­teeksi.

Syntisen tuleva iankaik­kisuus on toivoton ja lohduton ilman joulun ilosanomaa: ”Teille on syntynyt Vapah­taja!” Siksi enke­lit kuulut­tivat myös: ”Älkää peljätkö!” Sen ilosanoman jouluevankeliumi välittää sinulle. Jee­suksen omana on hyvä elää – ja vie­lä parempi kuolla, kun ja koska tietää uskossa pääsevänsä taivaan kotiin. Siellä ei ole puutetta mistään. Siellä ei myöskään mikään sairaus uhkaa meitä eikä etenkään se syntisairaus, jota nyt sai­rastamme hautaamme saakka. Älä siksi kulje ilosi ja onnesi ohitse. Pysäh­dy seimen äärelle. Palvo Herraasi ja Jumalaasi. Siinä on autuutesi. Siinä makaa Jeesuksesi.

Toivotamme iloista Jeesuksen syn­­ty­mä­­juh­laa. Kiitos kuluneesta vuodesta: sekä rukouksistanne että kaikesta tues­tan­ne. Saakoon Herra siunata, varjella ja johdattaa meitä uutena vuotena 2023!

 

Toimituksen puolesta

Timo Laato, päätoimittaja

Elina Halminen, toimitussihteeri